fbpx

OVER DE AUTISME OUDERACADEMIE

Jouw kind heeft een autistisch brein, en dat betekent dat de opvoeding toch echt wel wat anders van je vraagt.

Je weet inmiddels echt wel wat autisme is want je pakt een webinar hier mee en een boek daar, je past van alles aan en je komt op intuïtie ook een heel eind. Misschien heb je nog geen therapie voor je kind, misschien heb je juist al heel wat deuren plat gelopen.

 

En toch wil je meer.

 

Je wil je kind nog beter leren snappen en je hebt regelmatig vragen en dingen waar je tegenaan loopt. Op Facebook zit je niet zo te wachten, maar wat dan wel?

 

We startten de Autisme Ouderacademie juist voor deze ouders. Betrokken en leergierige ouders die op zoek zijn naar nét even ietsje meer kennis, inspiratie én positieve verbinding.

 

Zelf doen betekent niet alleen doen
Niemand kan jou vertellen hoe je je kind het beste kunt opvoeden, want ieder kind is uniek. En niemand neemt die opvoeding van je over – je moet het toch echt zelf doen!

Maar dat betekent niet dat je er alleen voor staat.

 

Als ouder van een kind met autisme wil je soms gewoon even je vraag neer leggen bij andere ouders of bij een onafhankelijke professional. Zonder dat er gelijk raar opgekeken wordt of dat er een oordeel is over jou of over je opvoeding.

Soms zoek je net even een andere invalshoek: waar kan dat ene knelpunt nou mee te maken hebben? Hoe voelt dat nou eigenlijk voor mijn kind?

 

En soms wil je ook gewoon even de mijlpalen van je kind kunnen delen die voor een ander zo normaal lijken. Negativiteit en problemen zijn er al genoeg! Juist als zorgouder is het extra fijn om even te verbinden met anderen die snappen hoe bijzonder sommige simpele dingen zijn.

 

In de Autisme Ouderacademie vind je het allemaal, en meer. En hoe langer je lid bent, hoe meer informatie, kennis en verbinding je er zult gaan vinden!

 

NIET VOOR OUDERS DIE:

Hopen dat problemen vanzelf oplossen

Geen tijd kunnen maken

Op de hulpverlening leunen

In klaagstand zitten

WEL VOOR OUDERS DIE:

Snappen dat je zelf ook aan de slag moet

Zin hebben om hun kind beter te leren begrijpen

Nu tijd willen investeren zodat het straks makkelijker wordt

Behoefte hebben aan een onafhankelijke blik

In het opvoeden van kinderen met autisme gaat weinig zo maar vanzelf. Soms verlies je even je positiviteit, of weet je niet meer hoe je verder moet. En dat is heel normaal, want aan ‘de opvoedboekjes’ heb je niet zo veel.

Daarom is er iedere week (!) een wisselende avond waarop een uur open coaching gegeven wordt. Daar kun je vrijblijvend aanhaken en sparren met een professionele coach en met andere ouders. Niet omdat anderen ‘het’ antwoord hebben, maar wel om tips&tricks uit te wisselen en elkaar verder te helpen..

 

Iedere maand geeft er een ervaringsdeskundige expert een live masterclass over een onderwerp dat te maken heeft met autisme zelf of het opvoeden van een kind dat autisme heeft. Zo leer je steeds bij, krijg je praktische tips en kun je live je vragen stellen.

Iedere maand staat er een onderwerp centraal wat te maken heeft met de ontwikkeling van kinderen met autisme. Denk aan routines, zelfvertrouwen, klusjes in huis, bewegen of eten.

In de kalender vind je drie keer per week een kleine opdracht om zelf thuis met het thema aan de slag te gaan. 

Op het forum kun je 24/7 je vragen stellen. Waar mogelijk worden ze door een expert beantwoord! 

In onze Discord server vind je andere ouders waar je ervaringen en tips kunt uitwisselen. Maar ook om even je verhaal kwijt te kunnen, stoom af te blazen of je succes te delen. 

 

Regelmatig is er een challenge, workshop of minicursus waaraan je als lid gratis mee kunt doen. Zo was er de minitraining ‘Zomervakantieplanning’ en de challenge ‘Anders kijken naar lastige situaties’, de cursus ‘Zelfzorg- maar hoe dan?!’ en de workshop ‘Zorgzame moders, sterke doelen’.

WAT KOST HET?

Maandabonnement

👉 27 euro per maand;

👉 direct toegang tot de Academie;

👉 maandelijks opzegbaar zonder verborgen kosten;

👉 wekelijks een uur open digitale groepscoaching;

👉 gratis live masterclass of training, alles terug kijkbaar;

👉 maandelijks opvoedthema met 12+ oefeningen en opdrachten;

👉 gratis printables&e-books in de shop.

Jaarabonnement

👉 216 euro per jaar, jaarlijks opzegbaar;

👉 omgerekend twee maanden gratis toegang;

👉 direct toegang tot de Academie;

👉 260 uur open digitale groepscoaching;

👉 12 gratis live masterclass/trainingen;

👉 12 opvoedthema’s met 150+ oefeningen en opdrachten;

👉 gratis printables&e-books in de shop.